Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@09:57:04 GMT

نقشه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سنگر گیلان تهیه شد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۹۳۷۱

نقشه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سنگر گیلان تهیه شد

 مسلم امانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تهیه این نقشه با  نمونه برداری از خاک ، رسوبات و آب رودخانه صورت گرفته است، افزود: هدف از تهیه این نقشه تعیین غلظت عناصر اصلی و فرعی، تهیه و ترسیم نقشه های فراوانی عناصر، مدل‌سازی و تعیین محیط های با ریسک خطر بالا از لحاظ شاخص های زیست محیطی .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مقایسه نتایج با استانداردهای زیست محیطی در دنیا، نمایاندن هرگونه پیامد زیست محیطی زیان‌بار حاصل از غلظت عناصر سمی و فلزات سنگین و ارزیابی زیست محیطی اثرات مستقیم و غیرمستقیم وجود عناصر برریسک سلامت افراد را از دیگر اهداف تهیه این نقشه دانست و گفت: منطقه سنگر ، محل قرار گیری حوضه آبریز دو رودخانه مهم شهر رشت به نام های زرجوب و گوهررود است که  این رودخانه ها از شریان های اصلی شهر رشت بوده و به تالاب انزلی منتهی می شوند.

امانی اظهار داشت: این رود ها به دلیل وجود شهرک های صنعتی در منطقه، عدم توجه به محیط زیست و ورود انواع آلاینده ها در چند سال اخیر به شدت آلوده شده اند و این آلودگی آثار زیست محیطی بارزی بر منابع آب و خاک شهرستان رشت و اطراف آن گذاشته است.

رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت ازشریان‌های اصلی شهر رشت هستند که به تالاب انزلی منتهی می‌شوند. این دو رود که در گذشته از رودهای زیبا، تفریحی و دیدنی این شهر بودند؛ امروز به کانال انتقال فاضلاب تبدیل شده‌ و غرق در آلودگی است و به عنوان معضلی زیست محیطی، نگرانی اجتماعی را دامن زده اند.

وی ادامه داد: این پروژه با هدف معرفی آلاینده های زیست محیطی با منشا ژئوژنیک و آنتروپوژنیک در خاک و آب منطقه اهمیت بسزایی در شناسایی عوامل خطر ساز برای سلامت محیط زیست و ساکنان منطقه داشته و نقش مهمی در برنامه ریزی های کوتاه مدت و دراز مدت استانی ایفا خواهد کرد.

وی گفت: فاز اول این پروژه با نمونه برداری از محیط های جنگلی( انبوه و متراکم)، کشاورزی( شالیزار و باغ چای)، مناطق شهری، مناطق صنعتی و بستر رودخانه انجام شده و به زودی فاز دوم آن آغاز خواهدشد.
 سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین باختری (گیلان) اما خواستار همکاری دستگاههای اجرایی و متولیان امر در استفاده از داده های تولید شده در پروژه های این اداره کل جهت حفظ و نگهداری محیط زیست علی الخصوص در استان گیلان به عنوان یکی از استان های سبز کشور شد.

برچسب‌ها رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۹۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حال حاضر محققان ناسا با استفاده از یک رویکرد جدید، تخمین‌های جدیدی از میزان جریان آب از رودخانه‌های زمین، سرعت جاری شدن آن به اقیانوس و میزان نوسان هر دو رقم در طول زمان به دست آورده‌اند. چنین اطلاعاتی برای درک چرخه آب سیاره و مدیریت منابع آب شیرین آن بسیار مهم است.

برای دستیابی به تصویری جهانی از میزان آب موجود در رودخانه‌های زمین، دانشمندان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) اندازه‌گیری‌های جریان سنج را با مدل‌های کامپیوتری حدود ۳ میلیون بخش رودخانه در سراسر جهان ترکیب کردند. این تحقیق توسط الیسا کالینز، که این تحلیل را به عنوان یک کارآموز JPL و دانشجوی دکترا در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی انجام داد، انجام شد و در Nature Geoscience منتشر شد.

دانشمندان تخمین زدند که حجم کل آب رودخانه های زمین از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۲۲۴۶ کیلومتر مکعب (۵۳۹ مایل مکعب) بوده است. این معادل نیمی از آب دریاچه میشیگان و حدود ۰.۰۰۶ درصد کل آب شیرین است که خود ۲.۵ درصد از حجم جهانی است. رودخانه‌ها علیرغم نسبت کمی که از آب سیاره دارند، از زمان‌های اولیه تمدن‌ها برای انسان حیاتی بوده‌اند.

نقشه بالای این صفحه حجم آب ذخیره شده بر اساس منطقه هیدرولوژیکی را نشان می‌دهد. محققان تخمین زدند که حوضه آمازون (تیره ترین آبی) حاوی حدود ۳۸ درصد از آب رودخانه جهان است که بیشترین میزان را در بین هر منطقه هیدرولوژیکی ارزیابی شده، دارا است. همین حوضه همچنین بیشترین آب را به اقیانوس تخلیه می‌کند. این ۱۸ درصد از تخلیه جهانی به اقیانوس است که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۳۷۴۱۱ کیلومتر مکعب در سال در سال بوده است.

برای بخش‌هایی از حوضه رودخانه‌های کلرادو، آمازون، و اورنج و همچنین حوضه موری-دارلینگ در جنوب شرقی استرالیا کمیت منفی جریان‌های آبی تخمین زده شده‌است که بیشتر نشان دهنده مصرف شدید آب توسط انسان است. در واقع در این نقاط ما شاهد ردپای انسان هستیم.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901819

دیگر خبرها

  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند