Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با اشاره به تصویب سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور توسط شورای عالی انقلاب، گفت: برای اولین بار در استان، تدوین نقشه سند مهندسی فرهنگی شهر رشت در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

حمیدرضا محمدی امشب در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به دغدغه رهبری معظم نظام، مبنی بر تأثیر فرهنگ بر شاکله ذهن و رفتار عمومی جامعه در تصمیمات کلان کشور، اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، در راستای تحقق فرمایشات رهبری در خصوص مهندسی فرهنگی، سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور را در  تاریخ هشتم خردادماه سال ۱۳۹۲ تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر لزوم توجه به مقوله فرهنگ و همکاری همه سازمان‌های استانی و شهری برای تحقق فعالیت‌های مهم فرهنگی در رشت، گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی رشت در راستای رسالت ذاتی خود در خصوص فعالیت‌های فرهنگی، برای اولین بار در استان نقشه سند مهندسی فرهنگی شهر رشت را  در دستور کار خود قرار داده است.  

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با بیان اینکه گروه‌های جوان فرهنگی شهر رشت به‌صورت جهادی و علمی با سازمان فرهنگی در تدوین این سند همکاری می‌کنند، تصریح کرد: تدوین نقشه سند مهندسی فرهنگی شهر رشت و برنامه راهبردی ارتقای اولویت‌های فرهنگی به همت موسسه امتداد روشنگری ماه‌گویان و کانون تفکر زبرالحدید با انجام بیش از ۶ هزار نفر ساعت کار کارشناسی در حال انجام است. 

محمدی با تأکید بر لزوم توجه به اقتضائات بومی در تدوین نقشه سند مهندسی فرهنگی شهر رشت، گفت:  بیش از ۲۵ هزار شاخص رصد و ارزیابی فرهنگی در راستای اجرای این پروژه انجام و مطالعات تفصیلی در حوزه فلسفه فرهنگ، صورت گرفته است. 

وی توجه به  پیشینه شناسی فرهنگی در اجرای این پروژه را لازم و ضروری دانست و افزود: رصد و شناسایی تفصیلی ۶ پروژه مهندسی فرهنگی داخلی، انجام مطالعات تفصیلی در حوزه فلسفه فرهنگ و برگزاری ۵۰ نشست علمی پیرامون فلسفه فرهنگ، جهت شناسایی قواعد حاکم بر فرهنگ در دستور کار قرار گرفت. 

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت، با اشاره به  بندهای ۲۲ گانه ماده چهارم مندرج در فصل دوم اساسنامه فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت، خاطرنشان کرد: آرمان‌شهر مطلوب جمهوری اسلامی با بررسی و کدگذاری ۳۵ سیاست کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون اساسی، سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و نقشه مهندسی فرهنگی کشور بوده که در ۳۴ عرصه حیات اجتماعی ترسیم خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه تدوین  برنامه مهندسی فرهنگی، افق ۱۶ ساله فرهنگی در تمامی عرصه‌های حیات اجتماعی رشت را در برمی‌گیرد،  تصریح کرد: این نقشه شامل سند چشم‌انداز فرهنگی شهر، مختصات و ابعاد فرهنگی و نظام‌های مربوط در وضعیت موجود، مختصات و ابعاد فرهنگی مورد انتظار شهر و نظام‌های مربوط در دوره زمانی معین را مشخص می‌کند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با تأکید بر اینکه دستیابی به  سند فرهنگی شهر نیازمند همکاری و تبادل‌نظر با کلیه دستگاه‌های متولی فرهنگی و اجتماعی است، بیان کرد: تعیین سیاست‌ها، راهبردها و بسته‌های کلان فرهنگی، مأموریت‌ها و تقسیم‌کار در شهر به‌صورت بخشی و نظام پایش و ارزیابی راهبردی فرهنگ شهر از بخش‌های مهم سند مهندسی فرهنگی شهر رشت است. 

به گزارش فارس، تدوین سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور  در  تاریخ هشتم خرداد ۱۳۹۲ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، ازاین‌رو، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی رشت با همکاری موسسه امتداد روشنگری ماه‌گویان و کانون تفکر زبرالحدید، تدوین سند نقشه مهندسی فرهنگی شهر رشت را در دستور کار خود قرار داده است.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ فرهنگی استان گیلان ورزشی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت نقشه مهندسی فرهنگی کشور سند نقشه مهندسی فرهنگی رئیس سازمان فرهنگی دستور کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن را ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشه‌ورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود می‌شود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کار‌های بزرگی را انجام داده است.

وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برش‌های استانی پروژه‌محور نبودند بلکه راهبرد‌های کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برش‌های استانی تکمیل‌تر شد و به زودی برش‌های استانی در همه استان‌ها تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان می‌توانند در برطرف کردن آن‌ها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.

استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هم‌اکنون می‌توانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.

به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین می‌شود

وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریه‌های مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزه‌های مختلف را یکی از نقصیه‌های دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

وی با تأکید بر توجه به حلقه‌های میانی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالش‌ها چاره‌اندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آن‌ها تعیین شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاه‌ها نیز برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

دیگر خبرها

  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی