Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان رتبه چهارم این استان به لحاظ تراکم آثار تاریخی در کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: پرونده ۷۰ اثر گیلان برای ثبت در فهرست آثار ملی تدوین و ارسال شد. ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

شهرود امیرانتخابی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت از وجود هزار و 173 اثر ثبت شده گیلان در فهرست آثار ملی خبر داد و با بیان اینکه این استان به لحاظ تراکم آثار تاریخی در رتبه چهارم کشوری قرار دارد اظهار داشت: پرونده 70 اثر استان گیلان در بخش‌های مختلف برای ثبت در فهرست آثار ملی تدوین و ارسال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان شناخته شدن این استان با مناظر طبیعی نظیر جنگل، دریا و کوه را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: گرچه گیلان را با شاخصه‌های اشاره شده در کشور می‌شناسند اما این استان از حیث دارا بودن آثار ملی تاریخی، طبیعی، منقول، غیرمنقول و ناملموس جایگاه ارزشمندی دارد.

امیرانتخابی حفاظت و مرمت ابنیه تاریخی استان گیلان را یکی از رسالت‌های اولیه و ذاتی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خواند و در همین مورد تصریح کرد: از فروردین‌ 98 تا پایان اسفند سال گذشته اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال از محل منابع استانی، ابلاغی و مشارکت‌های اجتماعی برای این کار هزینه شد. 

تعداد آثار ثبت ملی استان اردبیل به هزار و 82 مورد رسیدآثار تاریخی جدید در کوهدشت شناسایی و ثبت ملی می‌شودشیوه پخت 5 غذای سنتی استان اردبیل ثبت ملی می‌شود

وی برگزاری نخستین همایش میراث طبیعی کشور در استان گیلان را از جمله دستاوردهای به دست آمده در سال گذشته اعلام کرد و بیان داشت: تعیین و تصویب حریم 5 اثر تاریخی و انجام گمانه زنی در 7 محوطه تاریخی از جمله سایر اقداماتی بود که میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان نسبت به انجام آن اقدام کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان ثبت جهانی سه سایت جنگل‌های هیرکانی که در این استان واقع شده را از دیگر اقدامات این مجموعه در راستای توسعه گردشگری دانست و ابراز داشت: حمایت از فعالان صنایع‌دستی و احیاء هنرهای بومی و محلی کهن گیلان تأثیر به‌سزایی در جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد.

امیرانتخابی سرمایه‌گذاری و تلاش جدی مسئولان برای برندسازی حوزه گردشگری فرهنگی و سلامت در کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: برای اینکه استان گیلان بر اساس این دستورالعمل و برند ملی تدوین شده بخواهد در جذب گردشگر خارجی موفق عمل کند باید یک یا چند اثر گردشگری آن حتماً در سطح جهانی ثبت شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان پیشرفت در حوزه گردشگری که از مزیت‌های این استان به شمار می‌رود را نیازمند تعامل تمام دستگاه‌های مرتبط خواند و گفت: در این زنجیره به هم پیوسته علاوه بر متولی اصلی، لازم است دستگاه‌های اداری نیز برای تسهیل در روند امور خود برنامه جدیدی را تدوین کنند.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم احیاء و مرمت آثار تاریخی و کهن استان را از رسالت‌های این مجموعه ذکر کرد و اظهار داشت: تهیه و تدوین نقشه باستان‌شناسی گیلان با همکاری پژوهشکده باستان‌شناسی کشور از دیگر اقدامات حوزه میراث‌فرهنگی‌است. 

ولی‌ جهانی با بیان اینکه با تهیه این نقشه موقعیت مکانی و اطلاعات دقیق در مورد محوطه‌های باستانی، اماکن تاریخی، راه‌های قدیمی، تپه‌های باستانی مشخص و در نرم‌افزار مربوطه ثبت می‌شود افزود: پس از این کار می‌توانیم داده‌های طبقه‌بندی شده را در اختیار گردشگران، دانشجویان، پژوهشگران و سازمان‌های مختلف قرار دهیم.

 به گزارش تسنیم، گیلان در حدود دلتای سپید رود قرار دارد و یک منطقه تاریخی محسوب می‌شود از طرفی این استان به دلیل داشتن تمدن‌های متعدد دارای موقعیت خاص و پر اهمیت است به طوری‌که پژوهشگران تاریخی وجود تمدن‌های سه هزار ساله مارلیک و املش را در این استان متذکر شده‌اند.

لازم به ذکر است که همزمان با بحث شیوع پدیده ویروس کرونا در کشور و سراسر استان گیلان، امسال علاوه بر ممنوعیت ورود مسافران کلیه فعالیت‌های گردشگری و بوم‌گردی تعطیل بوده و به بعد از عادی شدن شرایط حاد فعلی موکول شده است.

انتهای پیام/614/ش

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری گیلان مدیرکل میراث فرهنگی فهرست آثار ملی استان گیلان آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۳۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی درجلسه شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: 20  اثر تاریخی در استان تعیین حریم شده که با این آثار ،تعداد آثار تاریخی ثبت ملی شده استان به یکهزار و ۸۰۹ اثر رسیده است.

داوود فرازی افزود: همچنین ۳۴  اثر تاریخی شناسایی شده که پرونده‌های آنها برای مطالعه و بررسی جهت ثبت ملی شدن به تهران ارسال شده است.

فرازی در ادامه اظهارکرد: برای توسعه موزه‌های استان اقداماتی صورت گرفته و یا دردستور کار قرارگرفته است که از آن جمله می‌توان به موزه‌های میاندوآب، بوکان و موزه صلح سردشت اشاره کرد.

معاون امور مجلس و حقوقی وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه گفت: همجواری با چند کشور خارجی فرصت و ظرفیت مناسبی برای آذربایجان‌غربی است و این استان با برخورداری از این ظرفیت می‌تواند به مقصد سفرگردشگران تبدیل شود.

جواد واحدی، با تأکید بر لزوم اهتمام و جدیت مسئولان حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی افزود: آذربایجان‌غربی برنامه هایی را که تدوین شده بود به درستی انجام داده است.

واحدی، با بیان اینکه امروز می‌توانیم درآمد گردشگری را به رخ نفت بکشیم،تصریح کرد: درگذشته شناسنامه نداشتیم و در حد سازمان دیده می شدیم اما امروز وظایفی از دولت گرفتیم که انقلاب بزرگی در شرح وظایف به شمار می‌رود.

معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در بحث معرفی و شناساندن ایران به دنیا با جدیت عمل کرده است.

پس از این جلسه با حضور معاون امور مجلس و حقوقی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان استانی یک باب هتل در ارومیه افتتاح شد.

این هتل که با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای پنج نفر احداث شده است، دارای ۳۲ اتاق با ۷۸ تخت اقامتی است.

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر