Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب اسلامی ایران» در راستای عمل به بیانیه گام دوم در رشت رونمایی شد. ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۵ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیین رونمایی از نخستین «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب اسلامی ایران» اثری ارزشمند از حسین بهمنش، سیدمحسن نعیمی و سجاد تقی‌پور صبح امروز با حضور فرهیختگان استان در پژوهشکده گیلان‌شناسی رشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از ‌کارشناسان تاریخ انقلاب اسلامی در این مراسم با اشاره به ضرورت مطالعه و درک حافظه تاریخی ملت‌ها اظهار داشت: عصر حاضر دوره شتاب بخشیدن به تحولات و به‌روزرسانی علم و دانش است اما تاریخ حافظه ملت‌ها بوده و هر ملتی باید بتواند به حافظه تاریخی خود رجوع کرده و آن را به‌خوبی درک کند تا به فراموشی سپرده نشود.

مظفر نامدار با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی 3 ساحت تاریخی ایجاد شد ابراز داشت: تاریخ به مثابه خاطرات، تاریخ به مثابه پیوستگی و تاریخ به مثابه شناخت از جمله 3 ساحت تاریخی ایجاد شده هستند که از هر کدام یک مفهوم تولید می‌شود.

همدان| حفظ و تداوم انقلاب اسلامی باقدرت مردم عجین شده استدر گام دوم انقلاب، ایران تصمیم‌گیر تحولات جهان استتجدید میثاق مسئولان جزیره قشم با آرمان‌های انقلاب + تصویر

وی خاطرنشان کرد: در تاریخ به مثابه خاطرات با مفهومی به نام واقعیت و در تاریخ به مثابه پیوستگی با مفهومی به نام هویت و در تاریخ به مثابه شناخت نیز با مفهومی به نام حقیقت سروکار داریم و میزان درک ملت‌ها از این 3 مفهوم به میزان دانایی ملت‌ها بستگی دارد.

نامدار با بیان اینکه مطالعات تاریخ اسلامی نباید مبتنی بر خط زمان تاریخ غربی باشد بیان کرد: از آنجا که غرب‌پرستان بخشی از تاریخ‌نگاری ما را قبل از انقلاب انجام می‌دادند به همین دلیل ترسیم خطوط تاریخی ما تا حدودی محو شد بنابراین ترسیم «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب» در عصر حاضر راهگشا است و می‌تواند به یک حرکت فراگیر و تاثیرگذار تبدیل شود.

یکی از مولفان «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب اسلامی» در گیلان نیز در این مراسم در توصیف کلی این نقشه اظهار داشت: این نقشه بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر بررسی و نگاه عمیق به تاریخ معاصر و در راستای عمل به بیانیه گام دوم انقلاب در استان گیلان تهیه شد.

حسین بهمنش با اشاره به تهیه نقشه مذکور پیرامون تحولات انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در راستای تهیه این نقشه تصمیم به ایده‌پردازی و مدل‌سازی مفهومی در حوزه انقلاب گرفتیم؛ نقشه‌ای که نشانگر تحولات انقلاب اسلامی تا عصر حاضر باشد و نسل جوان نیز از آن بهره‌مند شود.

وی تصریح کرد: یکی از مدل‌ها در تهیه نقشه "مدل خط زمان" بود که دارای بیشترین قابلیت برای جاسازی داده‌ها است و تصمیم گرفتیم که داده‌های مناسب را جمع ‌آوری و مفهوم‌سازی کرده و در قالب نقشه مذکور ارائه دهیم.

بهمنش با بیان اینکه «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب» بر اساس تاریخ روزشمار انقلاب تهیه نشده بلکه بر اساس تاریخ تحولات سیاسی انقلاب و مهم‌ترین رخدادها است افزود: تهیه این نقشه به نحوی انجام شد تا هر یک از دانشجویان و اساتید بتوانند چشم‌انداز کلی تاریخ انقلاب را به‌راحتی مورد بررسی قرار دهند و دچار سردرگمی در کتاب‌های تاریخی نشوند‌.

به گزارش تسنیم، شروع نهضت امام خمینی(ره) با مقاومت در برابر برنامه‌های استعماری و عمومی شدن مبارزه امام(ره) علیه رژیم پهلوی، توسعه تشکیلات و مبارزات زیرزمینی، تکامل نظریه ولایت فقیه، آماده‌سازی جامعه و بسیج مردمی جهت سقوط رژیم پهلوی و مرحله سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی و تاسیس جمهوری اسلامی و مقابله با چالش‌های سخت داخلی جزو مراحل اولیه نخستین «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب» در گیلان است.

انقلاب دوم و مقابله با نفوذی‌ها و دشمنان خارجی در جنگ نظامی، جنگ مسلحانه منافقان علیه ملت ایران، یکپارچگی ارکان نظام و توفیقات در جنگ تحمیلی، علنی شدن اختلافات فکری و سیاسی در چهارچوب نظام و پذیرش جام زهر( قطعنامه 598) امام(ره) و آغاز رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز جزو دیگر مراحل نقشه مذکور است.

رقابت رسمی مدل‌های توسعه غربی در دولت سازندگی، راهبرد استحاله از درون نظام توسط جبهه دوم خرداد، مواجه غرب‌باوران با نظام به روش فشار از پایین، تسخیر ارکان قدرت به روش گام به گام توسط اصلاح‌طلبان و قدرت‌گیری جریان اصولگرایی و فشار غرب در پرونده هسته‌ای ایران نیز از جمله مراحل ترسیم شده در نقشه «نقشه خط زمان تاریخ تحولات انقلاب» در گیلان است.

شکل‌گیری گفتمان انقلابی و محور مقاومت در منطقه، فتنه سال 88 و شروع فشار همه‌جانبه غرب بر ایران، قدرت‌گیری رویکرد اعتماد به غرب جهت حل مشکلات و شکست رویکرد مذاکره و اعتماد به غرب در نتیجه خروج آمریکا از برجام نیز جزو مراحل پایانی نقشه مذکور است.

انتهای پیام/612/ش

R7877/P/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تاریخ به مثابه مفهومی به نام نقشه مذکور عصر حاضر بر اساس گام دوم ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • فرمانده کل سپاه، پیام صادر کرد +جزئیات
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • تصاویر نقشه‌های تاریخی و مشهور جهان؛ اعراب درخشش نام خلیج‌فارس را ببینند